Общи условия


Общи условия за ползване на електронен магазин www.cvetq.bg

С потвърждаването на поръчка от www.cvetq.bg декларирате, че сте съгласни с общите условия за продажба на продукти от Цветя.БГ Трейдинг ООД.

1. Задължения и допълнителни плащания.

1.1. При покупка на стоки от Цветя.БГ Трейдинг ООД, показани на www.cvetq.bg, се задължавате да изплатите на Цветя.БГ Трейдинг ООД стойността, показана на страницата на продукта, както и всички транспортни разходи за доставянето му до избраната от Вас локация.

1.2. При всеки избран метод за плащане (Наложен платеж, предварително заплащане през онлайн система, банков превод или друг) се задължавате да заплатите всички такси върху стойността на продукта изискуеми от фирмите предлагащи съответните услуги за плащане на продукти.

1.3. Всички цени на www.cvetq.bg са в български лева (BGN) и с включен ДДС. При плащане с друга валута, всички разходи, свързани с конвертирането към бъгарски лев са за ваша сметка.

2. Условия за получаване на стоки.

2.1. Всички стоки, показани на страниците на www.cvetq.bg, можете да получите и с доставка до магазини Florеnce с няколко търговски обекта (Mall Bulgaria, Mall Paradise и хипермаркет HIT Младост), единствено при условие, че сте направили предварителна поръчка и сте получили потвърждение от наш сътрудник, като часът на доставка ще бъде минимум 3 часа след потвърждението.

2.2. С цел безпроблемно доставяне на поръчките до заявените адреси, Цветя.БГ Трейдинг ООД работи с няколко фирми за експресни куриерски услуги , но си запазва правото да замени куриерската фирма с други спедиторски фирми или да не използва услугите на тези фирми.

2.3. Условията и цените за доставка са продиктувани от условията на фирмите, предоставящи куриерски услуги, с които Цветя.БГ Трейдинг ООД има сключени договорни отношения. В случай, че предпочитате да получите своите стоки чрез друг вид пощенски услуги, то това ще бъде за Ваша сметка и на Ваша отговорност; за целта можете да се свържете с нас чрез позвъняване на нашия номер за поръчки, както и да упоменете изискването си като коментар към Вашата поръчка, ако ползвате нашата онлайн система, след което детайлите ще бъдат уточнени в разговор с наш сътрудник.

2.4. Цветя.БГ Трейдинг ООД не носи отговорност за забавяния на доставките в следствие на природни бедствия, поредици от празнични и официални неработни дни, забавяния в логистиката, зависещи от фирмите, предоставящи куриерски услуги, грешни данни за доставка от страна на поръчителя/получателя и/или невъзможност на куриера да се срещне с получателя.

2.5. За задължително условие от Ваша страна се счита предоставянето на вярна, пълна и точна информация за адреса на получателя, както и валиден телефонен номер за връзка с него и с Вас.

2.6. В случай на отсъствие на получателя на посочения адрес в уговореното време, пратката може да бъде доставена на негов колега (при доставка в офис, магазин и др.), роднина (при доставка в дома) или рецепция (при доставка в хотел, болница и др.). При невъзможност за доставяне на пратката по един от изброените по-горе методи или установяване на каквато и да е връзка с получателя, пратката ще бъде върната.

3. Условия за поръчки от сайта.

3.1. За да поръчате от артикулите, поместени на страниците на www.cvetq.bg, е необходимо да предоставите валиден e-mail адрес и телефонен номер за контакти с Вас; за издаване на фактура на физическо лице, ще бъдат изискани трите Ви имена и ЕГН; за издаване на фактура на фирма, ще трябва да предоставите информация за фирмена регистрация. Всички Ваши лични данни ще бъдат третирани като конфиденциална информация и няма да стават достояние на трети лица, с изключение на случаите, в които

3.1.1. Вие изрично сте дали съгласието си за това в писмена форма;

3.1.2. информацията за личните Ви данни е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация. Цветя.БГ Трейдинг ООД има право да използва електронните адреси на своите клиенти, за да изпраща информация за предлагани стоки и/или услуги, промоции, поздравления, организиране на томболи, за уведомяване за промени във функционалността на сайта, за административни съобщения и всякакви други законосъобразни цели. В случай, че искате да прекратите получаването на такава информация от Цветя.БГ Трейдинг ООД, можете да изпратите изрично съобщение на следния e-бгmail адрес: info@cvetq.bg.

3.2. Цветя.БГ Трейдинг ООД не носи отговорност за неизпълнение на задълженията си при настъпване на форсмажорни обстоятелства, които не са предвидени от Цветя.БГ Трейдинг ООД и които Цветя.БГ Трейдинг ООД не е бил длъжен да предвиди – вкл., случаи на случайни събития, проблеми в глобалната мрежа на Интернет и в предоставянето на услугите извън контрола на Цветя.БГ Трейдинг ООД.

3.3. При възникване на проблеми или грешки при изпълняване на някои от функциите на страниците на www.cvetq.bg, можете да ни уведомите като се свържете с нас на 0882 12 55 15 или като ползвате чат-функцията на сайта ни.

4. Рекламации

4.1. Според ЗЕТ и ЗЗП Вие имате право да върнете получената стока в 7-дневен срок от получаването, като ще бъде възстановена пълната заплатена от Вас сума, с изключение на транспортните разходи и разходите, свързани с метода на заплащане. Задълженията Ви спрямо цитираните закони изискват да се грижите за безупречния търговски вид и комплектация (опаковка, аксесоари, инструкции) на закупеното изделие.

4.2. Допускат се и рекламации на продукти, когато дефектите са проявени преди сключване на договора за покупко-продажба или са възникнали в следствие на действия на екипа на Цветя.БГ Трейдинг ООД.

5. Промяна или Анулиране

5.1. Вие можете да промените или анулирате поръчката до 24 часа преди датата на доставка. Промени, водещи до нарастване на цената се начисляват и стават незабавно дължими.

5.2. В случай на анулиране на поръчка и неспазване на срока от 24 часа преди датата на доставка, ще Ви бъде начислена такса за анулиране в размер на 10%. Цветя.БГ ще възстанови сумата, платена по договора, като ще задържи евентуалната сума, съответстваща на таксата за анулиране.

5.3. Анулирането на Вашата поръчка става само чрез изпращане от Ваша страна на съобщение на имейл sales@cvetq.bg, което трябва да съдържа номер на поръчка. Наш сътрудник ще изпрати потвърждение за получаването на съобщението Ви и ще Ви информира за всички евентуални такси. Анулирането влиза в сила в момента на изпращане на потвърждение от нашия екип, а не в момента на изпращане на съобщението от Ваша страна. Отговорността да следите за получаване на потвърждението за анулиране е изцяло Ваша, като можете да се свържете с наш сътрудник по телефона на 0882 12 55 15, за да проверите статуса на поръчката си, ако имате съмнения, че съобщението Ви за анулиране не е получено.

5.4. Възстановяване (пълно или частично) на стойността на плащането може да бъде извършено с кредитна операция по картата на картодържателя, с която е извършено плащането или чрез банков превод, като за целта е необходимо посочване на предпочитана банкова сметка от страна на клиента, ако плащането е извършено по друг метод. Възстановяването се извършва в срок от 30 календарни дни.

6. Материали на сайта

6.1. Всички статии и други материали, публикувани на страниците на www.cvetq.bg, са обект на авторски права според Закона За Авторско Право на РБ и принадлежат на Цветя.БГ Трейдинг ООД.

6.2. Всички или повечето материали, публикувани на страниците на www.cvetq.bg, са публично достъпни и могат да се разпространяват и копират свободно, при условие, че връзка към оригиналния материал бъде публикувана без тагове като noindex/nofollow.

6.3. Снимките на всички артикули от продуктовата гама на Цветя.БГ Трейдинг ООД, поместени в онлайн магазина на www.cvetq.bg, са обект на авторски права и следователно не могат да бъдат разпространявани, копирани и/или публикувани без изричното разрешение на авторите на сайта.

7. Артикули и тяхното описание

7.1. Всички снимки на артикулите от продуктовата гама на Цветя.БГ Трейдинг ООД, публикувани в онлайн магазина на www.cvetq.bg, служат за примерно описание на продуктите, т.е. стопроцентовото съответствие на снимката с поръчания артикул не може да бъде гарантирано, но поръчаният от Вас продукт ще бъде с максимална прилика със снимковото изображение, което виждате при поръчката си.

7.2. Всички съставни елементи на така заснетите и показани на www.cvetq.bg артикули биха могли да бъдат заменени с други, подобни на показаните, при положение, че има липси от моментните ни складови наличности, като в такъв случай, Вие ще бъдете уведомени своевременно от нашия екип.

8. Промяна на условията

Цветя.БГ Трейдинг ООД си запазва правото да променя или заменя тези общи условия за ползване, като всяка промяна или замяна влиза в сила за страните по договор за продажба, сключен преди промяната или замяната на общите правила и условия в момента, в който новите общи условия за ползване бъдат публикувани в уеб-страницата на www.cvetq.bg. Продължавайки ползването на сайта след промяната или замяната на общите условия, Вие заявявате своето съгласие с тях в новия им вид.